вівторок, 16 травня 2017 р.

Відбувся ХІ обласний Фестиваль «Сходинки духовності»


Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області спільно із Сумською обласною асоціацією педагогів-християн 16.05.2017 року проведено обласний Фестиваль «Сходинки духовності» за участю загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та шкіл-інтернатів.
Організатори: 
- Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації;
- Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Сумській області;
- Сумська обласна асоціація педагогів-християн.
Відкриваючи захід Валерія Докторович, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області підкреслила, що Фестиваль проходить з метою подолання морально-духовної кризи суспільства, поєднання зусиль держави, громадських організацій, Церкви у створенні високодуховного середовища через популяризацію основ християнського світогляду за ініціативи ти фінансової підтримки Сумської обласної асоціації педагогів-християн. 
Із заявлених 10 програм заходу, відбірковий етап пройшло 7 колективів:
- Глухівська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів імені М.І. Жужоми;
- ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище»;
- Недригайлівський районний будинок дитячої творчості;
- Самотоївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради;
- Лантратівський навчально-виховний комплекс Охтирського району;
- Путивльська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів;
- Лебединська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Лебединської міської ради.
Пісні про Господа, долю рідної країни, щасливе дитинство, маму відповідали духовності кожної присутньої в залі дитини і злітали в небо неначе Молитва.
За підсумками журі І місце виборов колектив Глухівської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів імені М.І. Жужоми та отримав сертифікат від спонсора у сумі 2500 гривень, ІІ місце посіла команда Недригайлівського районного будинку дитячої творчості (сертифікат на 2000 гривень), ІІІ місце - ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» (сертифікат на суму 1500 гривень), команди Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та Путивльська загальноосвітня І-ІІ ступенів школа-інтернат нагороджено сертифікатом на суму 1000 гривень, Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради та Лантратівський навчально-виховний комплекс Охтирського району по 500 гривень.

За активну участь щодо просування духовно-моральних цінностей у вихованні підростаючого покоління Тимошевич Катерині Петрівні - художньому керівнику команди ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» вручено подяку Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. 
Підводивши підсумки, Олена Чхайло, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, наголосила, що «Одна з найважливіших особливостей української культури – духовність і сьогодні ми всі стали свідками духовної краси колективів, виступи були настільки проникливими, що у нас, членів журі, з’являлися сльози на очах, а театральна постановка, неперевершений багатоголосий спів учасників не залишив байдужим нікого».
Ганна Кацова, голова Сумської обласної асоціації педагогів-християн, спонсор Фестивалю, відверто поділилася своєю радістю від того, що одинадцятий рік поспіль до Фестивалю залучаються нові колективи: «Низький уклін керівникам команд, за Вашу невтомну та клопітку працю в утверджені християнських чеснот у дитячих серцях».
Галина Докторович, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, голова журі, зробила акцент на тому, що виступи колективів були по-своєму оригінальними, цікавим, а головним є щирість дітей у прославленні Божих заповідей.
Усі учасники Фестивалю отримали особисті подарунки та навчально-методичну літературу для бібліотек закладу від Сумської обласної асоціації педагогів-християн.
Час пройшов швидко, непомітно, але маємо велику надію на те, що зерна віри, посіяні в серцях, дадуть свої сходи. Нехай нас всіх Господь благословляє і направляє!!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар